Marktlui in het oosten van Thailand ontkennen vlees van monitorhagedissen op de markt te verkopen 

TRAT:- Verkopers op een markt in de oostelijke provincie Trat in Thailand ontkennen dat er varanenvlees wordt verkocht.  Dit nieuws komt nadat twee verdachten die in de centrale provincie Suphan Buri waren gearresteerd, beweerden dat het reptielenvlees was verkocht aan markten in Trat langs de Thais-Cambodjaanse grens.

Verslaggevers van ThaiRath bezochten de versmarkt van Bo Phloi in het Bo Rai-district van Trat en vonden geen varanenvlees te koop.  Kip, varkensvlees, rundvlees en droge goederen was het enige dat aan het winkelend publiek werd verkocht.

Een varkensvleeshandelaar en directeur van de markt, Khun Supis Tiengthaisong, zei dat er geen melding is van een handelaar op de markt die vlees van monitorhagedissen verkoopt.  Bijna iedereen in het district eet varkensvlees, rundvlees en kip, zei hij.

Supis zei echter dat hij niet zeker wist of varanenvlees op andere markten langs de grens te koop was, aangezien hij daar nooit had gekeken.

Een Cambodjaanse groenteverkoper in het district, Chu, vertelde de verslaggevers ook dat Cambodjanen geen voorkeur hebben voor monitorhagedissenvlees, maar liever varkensvlees, rundvlees en kip consumeren, net als Thais.

De Thaise politie had namelijk eergisteren in Suphan Buri twee verdachten gearresteerd voor het verhandelen van deze beschermde dieren.  De autoriteiten hebben meer dan 100 karkassen van varanen in beslag genomen, het grootste aantal ooit geregistreerd.

De politie deed gisteren een inval in het huis van Mon in het U-Thong-district van Supha Buri en troffen vijf van zijn werknemers aan die karkassen van watermonitors in het huis aan het uitbenen waren.  Mon en de karkaskoper, de 67-jarige Prasit Lekphet, waren ook aanwezig.

Tijdens de inval werden 32 levende watermonitors, 59 karkassen van monitorhagedissen en 28 karkassen van schildpadden in beslag genomen, samen met slagersgereedschap zoals messen, bijlen en hamers.

De vijf werknemers werden niet aangeklaagd, maar Mon en Prasit kregen vier keer aanklachten aan de broek wegens het overtreden van secties 17, 29, 89 en 92. Ze werden beschuldigd van het bezitten en verhandelen van beschermde dieren zonder toestemming, wat kan resulteren in een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar, een  boete van maximaal 1 miljoen baht, of een combinatie van beide.

Watermonitors, ook wel Aziatische watermonitors genoemd, staan ​​op de lijst voor natuurbescherming onder de Wildlife Preservation and Protection Act.  De schildpadden die in beslag werden genomen, waren slakkenetende schildpadden, zwarte moerasschildpadden en Siamese doosschildpadden, die ook beschermde dieren in het wild zijn.

Ondanks dat varanen een beschermde diersoort zijn, beschouwen sommigen ze als een delicatesse.  In juni vorig jaar kwam een ​​beroemde Thaise zangeres onder vuur te liggen omdat ze haar man filmde terwijl hij een pittig Thais gerecht met varanenvlees kookte.

Olleke bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!