Dorpsbewoners raken in paniek na het vinden van sporen van de Bengaalse tijger in hun gemeenschap in Thailand 

KANCHANABURI:- De lokale bevolking in het subdistrict Chong Sadao in de centrale provincie Kanchanaburi zocht hulp bij de autoriteiten nadat ze voetafdrukken van een tijger in hun gemeenschap hadden aangetroffen.

Het hoofd van het subdistrict Chong Sadao, Khun Wasan Soonjirat, meldde aan de media dat hij op 5 januari om 8.30 uur op de hoogte was gebracht van de tijgervoetafdrukken. De voetafdrukken werden ontdekt nabij de gemeenschaps- en bosgrenzen.

Een specialist van de Zoological Society of London (ZSL) onderzocht de plek om het type tijger te identificeren.  De specialist bevestigde dat de voetafdrukken van de Bengaalse tijger waren.  Het was een behoorlijk grote omdat de voetsporen meer dan 10 centimeter groot was.

De voetsporen bevonden zich op ongeveer 3,5 kilometer van het Salakpra Wildlife Sanctuary en twee kilometer van Erawan National Park, een populaire toeristische plek.  Een aantal campings, resorts en restaurants bevinden zich in de buurt van het Nationaal Park, dus agenten kregen de opdracht om de tijger zo snel mogelijk op te sporen om te voorkomen dat de lokale bevolking en toeristen gevaar liepen.

Verschillende lokale bewoners gaven toe dat ze bang waren voor de tijger die hen zou aanvallen.  Pas onlangs werden de bewoners geconfronteerd met een aanval van wilde olifanten in hun gemeenschap en hebben nu de buik vol van het rondslenterende wild.

De Bengaalse tijger staat op de lijst van bedreigde diersoorten door de International Union for Conservation of Nature (IUCN).  India heeft het grootste aantal Bengaalse tijgers ter wereld.  Thailand is het op een na grootste leefgebied voor Bengaalse tijgers met ongeveer 117, volgens een vorig jaar verschenen rapport van het departement van Nationale parken.

Het Thungyai Naresuan Wildlife Sanctuary, dat het noordelijke deel van Kanchanaburi en het zuidelijke deel van Tak beslaat, is de belangrijkste habitat voor Bengaalse tijgers in Thailand.

Onderzoekers en ambtenaren konden de mysterieuze tijger niet vinden, die naar een andere locatie lijkt te zijn gelopen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Social Media
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Social Media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!