Het van de landingsbaan geschoten Nok Air-vliegtuig in Chiang Rai is uit de modder getrokken en op de startbaan gezet

CHIANG RAI:- Het Nok Air-vliegtuig dat was gestrand in modderige modder op de luchthaven Mae Fah Luang in Chiang Rai, is gisteren met succes uit de modder getrokken en op de startbaan gezet.

Eerder had de luchthavendirectie aangekondigd dat de landingsbaan pas op zaterdag zou worden heropend voor vluchten, maar de succesvolle operatie van gisteren betekent dat dit eerder zou kunnen zijn. 

De banden van de Boeing kwamen in de modder vast te zitten nadat deze van de landingsbaan was geschoven.

Volgens de CEO van Nok Air, Khun Thansettakij hebben verschillende organisaties – zoals het Airport Department, de luchthaven van Chiang Rai, Thai Airways, PTT, Nok Air, het leger en de luchtmacht – geholpen om het vliegtuig terug op de startbaan te krijgen.

Een herstelteam van Thai Airways bood echter de belangrijkste hulp, aangezien het bedrijf over een licentie beschikte over ingenieurs, dus Nok Air moest op het team vertrouwen om het vliegtuig te herstellen voordat een verzekeringsclaim werd ingediend, aldus een bron.

Het team heeft naar verluidt luchtkussens gebruikt om het vliegtuig op te tillen en te inspecteren op schade voordat het herstel werd gepland.

Volgens een onderzoek was het neuswiel kapot, dus werd een vrachtwagen met aanhanger gebruikt om het omhoog te houden.  Het personeel gebruikte betonnen platen om het modderige gebied onder het vliegtuig te bedekken om een ​​pad te maken.  De bergingsoperatie werd meerdere keren stopgezet te midden van hevige regen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!