In het noorden van Thailand zag een tweekoppige kitten het levenslicht

THAILAND:- In de provincie Lampang, in het noorden van Thailand, is zondag een kitten met twee gezichten geboren.  Tweekoppige kittens, ook bekend als “Januskatten” naar de Romeinse god Janus met twee gezichten. Dit soort ongelukjes van de natuur leven over het algemeen niet langer dan een dag.  Maar deze kleine Janus-kitten doet het tot nu toe behoorlijk goed en drinkt melk uit beide monden, zei de eigenaar van het kitten.

 Het ene gezicht van het kitten heet “Tung Ngern” (zak met zilver) en de andere kant heet “Tung Tong” (zak met goud).

De twee jaar oude moeder van het kitten – genaamd “Cat” – is deze week in een huis in het Hang Chat-district in de provincie Lampang van dit kleine monstertje. Toen Cat probeerde het tweede kitten eruit te baren, bleek dat ze dit ze fysiek niet aankon.

 De eigenaar van Cat, de 29-jarige Anuwat, bracht Cat rond 16.00 uur naar het dierenziekenhuis waar ze een keizersnede de verlossing bracht.  Cat is bevallen van het Janus-kitten en nog drie “normale” kittens.

Khun Anuwat was er in eerste instantie zeker van dat het Janus-kitten zou sterven.  Echter, Tung Ngern en Tung Tong leken hard te vechten voor zijn leven, zei Anuwat.  Anuwat zei dat hij nauwelijks heeft geslapen sinds het kitten met twee gezichten werd geboren, omdat het zijn hoofd niet rechtop kan houden en constante aandacht nodig heeft.  Het is net zoveel verantwoordelijkheid als het hebben van een menselijke baby, zei Anuwat.

Statistisch gezien overleven Janus-kittens meestal niet langer dan een dag.  Een grijze Jenus-kat genaamd “Frank and Louie”, geboren in Massachusetts, VS, in 1999 werd echter maar liefst 15 jaar oud en stierf in 2014. In 2012 werden Frank en Louie herdacht in het Guinness Book of World Records als de langste  overlevende Janus kat.  Er is dus nog enige hoop dat Tung Ngern en Tong Tong zullen overleven tot in de volwassenheid.

Het Janus-kitten is overigens niet het enige dier met extra lichaamsdelen dat tegenwoordig de harten van Thaise mensen verovert.  Vanmorgen haalde een kip met vier poten de krantenkoppen nadat ze een beetje een beroemdheid was geworden op een boerderij in de provincie Nong Khai, in het noordoosten van Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: thairath

Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: thairath.co.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!