Koh Panyi in de provincie Phang Nga getroffen door stijgend zeewater

PHANG NGA:- Veel huizen op het eiland Panyi in Phang Nga kwamen gisteren ​​door het stijgende zeewater onder water te staan.

Khun Charoen Srithong, voorzitter van de vrijwillige gezondheidswerkers van het dorp, zei dat de bewoners gedwongen zijn hun bezittingen naar hoger gelegen gebieden te verplaatsen.

Hij zei dat het fenomeen tot drie keer per jaar voorkomt, gemiddeld elke keer drie dagen, “het laatste fenomeen deed zich voor in november vorig jaar”, merkte hij op.

Koh Panyi is een vissersdorp dat bekend staat om het feit dat het door Maleisische vissers op palen is gebouwd.

Het eiland is een belangrijke toeristische attractie en dient vaak als lunchpauze voor rondleidingen door de baai van Phang Nga vanuit Phuket.

Met een toename van toeristen zijn er op het kleine eiland een aantal visrestaurants geopend, evenals verschillende kraampjes met souvenirs.  Daarnaast dient een drijvend voetbalveld als grote attractie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!