Koh Larn blijft voorlopig open, aldus het stadsbestuur van Pattaya en de eilandsraad

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Volgens de autoriteiten van Pattaya City en Koh Larn zal het eiland voorlopig open blijven voor binnenlandse toeristen en bezoekers, ondanks een recente connectie van een Covid19 zaak waarbij restaurantmedewerker op het eiland het Covid19 virus onder de leden had.

Volgens Koh Larn News, een Thaise nieuwsbron op sociale media voor het eiland, was een recent besmet geval van Covid-19 gerelateerd aan het eiland een restaurantmedewerker die kort werkte van 3 april tot 6 april en daarna zijn baan opzegde.  Tijdens het korte werkverband in een restaurant, waarvan de naam niet werd vrijgegeven door Koh Larn News, bezocht de werknemer op een avond uitgaansgelegenheden op het vasteland in Pattaya en keerde vervolgens terug naar het eiland.

De persoon in kwestie is gelieerd aan een ander Covid-19-geval en werd daarna positief getest.  De autoriteiten van Koh Larn sloten het restaurant in kwestie voor drie dagen en testten ook meerdere contacten, waaronder drie nauwe contacten, van de persoon in kwestie.  Alle zijn negatief getest, maar hebben nog veertien dagen in isolatie gezeten.  Er zijn geen andere positieve gevallen gevonden die verband houden met het eiland en als gevolg daarvan blijft de populaire toeristische attractie open, hoewel er strikte Covid-19-voorzorgsmaatregelen zijn getroffen en worden gecontroleerd door de autoriteiten, waaronder het verplichte gebruik van de Thaise MorChana-check-in  en traceringstoepassing op een telefoon.

De autoriteiten van Koh Larn zeiden ook dat hoewel de meeste mensen meewerkten aan het dragen van mondkapjes op het eiland, een kleine minderheid dat niet deed, en vermeldden dat het volgens hen voornamelijk buitenlanders waren die zich niet aan de regels hielden om te allen tijden in de buitenlucht een mondkapje te dragen.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The PattayaMail 
Content: Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: The PattayaMail 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!