Koel weer in Isaan en regen voor het zuiden van Thailand voorspelt

BANGKOK:- Volgens het Thais meteorologisch instituut zullen de temperaturen vanaf donderdag in de noordoostelijke provincies van Thailand met 4-6°C dalen, en met 2-4°C in Groot-Bangkok, noordelijke, centrale en oostelijke regio’s.

Het koude weer is volgens de meteorologen te wijten aan de komst van een sterk koufront boven Noord-Thailand en de Zuid-Chinese Zee.

Ondertussen moeten mensen in Zuid-Thailand zich schrap zetten voor plotselinge overstromingen aan de voet van de bergen en overstromingen op de rivieroevers, aangezien zware regenval wordt voorspeld als gevolg van de noordoostelijke moesson die over de zuidelijke Golf van Thailand en het zuiden heerst.

Ook de noordelijke Golf krijgt te maken met harde wind en een ruwe zee, waarbij de windgolven tot twee meter opgestuwd kunnen worden en in stormachtige gebieden zelfs tot 3 meter.

Inwoners van de zuidelijke kustlijn aan de oostkust van de Golf van Thailand wordt geadviseerd voorbereid te zijn op stormvloeden en kleine schepen mogen voor de veiligheid niet de zee op.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!