80 ambtenaren waaronder drie generaals van de immigratiedienst Thailand aangeklaagd voor triade-visumzwendel

PATTAYA:- Thaise autoriteiten geloven dat minstens 80 immigratiebeambten, van wie er drie generaals zijn, ongeveer 5.000 leden van Chinese triade criminele bendes hebben geholpen om illegaal in Thailand te blijven.

Het plv. hoofd van de nationale politie, generaal Surachet Hakparn alias “Big Joke” vertelde gisteren aan verslaggevers dat de verdachten zijn opgeroepen om de aanklachten tegen hen aan te horen, waaronder misdrijven en het eisen van steekpenningen.

De politie startte in november een landelijk onderzoek nadat voormalig massagesalonmagnaat en politicus Chuwit Kamolvisit informatie had verstrekt over vermeende Chinese triaden die in Thailand actief waren.

De tip leidde al snel tot het uitvaardigen van een arrestatiebevel tegen de vermeende triade-koningin Chaiyanat Kornchayanant alias “Tuhao” een Chinees staatsburger die het Thaise staatsburgerschap verwierf door te trouwen met een hoge Thaise politieagent.

Generaal Surachet, die het onderzoek leidde, zei dat ambtenaren tussen 2020 en 2021 studenten- en andere visa hebben afgegeven aan zo’n 3.000 Chinese staatsburgers in het noordoosten en meer dan 1.000 in het noorden, waardoor ze in Thailand konden blijven en illegale operaties konden uitvoeren.

Onder de 5.000 ontvangers bevindt zich de eigenaar van Club One, een beroemde uitgaansgelegenheid in Pattaya, waarvan de politie vermoedt dat het een triade-operatiebasis is.

“We moeten de corrupte ambtenaren zo snel mogelijk, uit het leger van meer dan 20.000 immigratiepolitie verwijderen”, aldus generaal Surachet.

“De recherche werkt ook samen met de Nationale anticorruptiecommissie bij het opsporen van de financiën van deze verdachte functionarissen.”

De autoriteiten hebben tot nu toe activa ter waarde van 5,3 miljard baht van Chaiyanat in beslag genomen, waaronder onroerend goed, bussen, bankdeposito’s, bedrijven en een vliegtuig.  

Het ministerie van Justitie maakte vorige week bekend beslag te leggen op nog eens 3 miljard baht aan activa die eigendom zijn van Chaiyanat en mensen in zijn netwerk.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!