Koel weer in het noorden van Thailand met geïsoleerde zware regenval in het zuiden

BANGKOK:- De Thaise Meteorologische Afdeling maakte op zaterdag (6 november) bekend dat een zwak hogedruk systeem boven-Thailand bedekt, terwijl de noordoostelijke moesson over de Golf en het zuiden heerst.  

In het noorden van Thailand wordt ’s ochtends koel weer voorspeld met onweersbuien met geïsoleerde zware regenval in het zuiden van het land.

Van 7 tot 13 november zal een ander sterk hogedruksysteem uit China zich uitstrekken tot boven-Thailand en de Zuid-Chinese Zee, met onweersbuien en harde wind in het gebied, gevolgd door een temperatuurdaling van 3-7 °C in het noordoosten  en 3-5 ° C in het noorden, de centrale, inclusief Bangkok en omgeving, en de oostelijke regio’s.

De noordoostelijke moesson over de Golf van Thailand en het zuiden is aan het versterken en zal voor meer regen met geïsoleerde zware tot zeer zware regenval in het zuiden gaan zorgen.

De zeegolven in de Golf van Thailand zullen naar verwachting 2-3 meter hoog worden en meer dan 3 meter hoog in gebieden met onweersbuien.  

De bewoners in het zuiden moeten oppassen voor de ernstige weersomstandigheden waarbij plotselinge overstromingen en aardverschuivingen niet ondenkbaar zijn, de bewoners langs de kust van de Golf moeten oppassen voor fikse golven die tegen de kust beuken

Alle schepen moeten voorzichtig te werk gaan en kleine boten moeten de eerste dagen aan de wal blijven.

Olleke Bolleke, uw weerbeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!