In de eerste 4 dagen na de heropening verwelkomde Thailand 13.000 reizigers en …………..10 Covid-19-infecties!

THAILAND:- Na de eerste 4 dagen van de heropening van Thailand zijn er meer dan 13.000 mensen aangekomen, van wie slechts 10 reizigers positief testen op Covid19 virus.

Volgens de directeur van het Ministerie van Volksgezondheid, Dr. Sumanee Watcharasin, zijn er 13.229 mensen Thailand in de afgelopen 4 dagen binnengekomen, 10 van deze internationale reizigers – slechts o.o75% van alle aankomsten in Thailand bleken tot nu toe een Covid19 infectie onder de leden te hebben.

Suvarnabhumi Airport in Bangkok was verreweg het belangrijkste toegangspunt, met bijna 70% van alle internationale aankomsten via het belangrijkste knooppunt van Thailand.  

In totaal vlogen 9.210 mensen naar Bangkok, terwijl minder dan de helft daarvan, in totaal 4.005 reizigers, naar Phuket International Airport vlogen.  182 mensen werden gemeld te zijn aangekomen in Koh Samui.

Sommigen zullen misschien opmerken dat de statistieken van de overheid optellen tot 13.397, dat is 168 meer mensen dan het totale aantal dat naar verluidt is aangekomen.  Er werd geen directe verklaring gegeven voor deze discrepantie.

Het ministerie van Volksgezondheid somde ook de top 10 op van herkomstlanden voor reizigers die Thailand binnenkomen, met de VS en Duitsland gescheiden door slechts 1 reiziger: 

  • Verenigde Staten – 1.593
  • Duitsland – 1.592
  • Verenigd Koninkrijk – 1,006
  • Japan – 935
  • Zwitserland – 624
  • Zweden – 511
  • Zuid-Korea – 499
  • Nederland – 363
  • Verenigde Arabische Emiraten – 350
  • China – 345

Het aankomstproces heeft een aantal gemengde beoordelingen gekregen, waarbij sommigen zeiden dat het RT-PCR-testproces snel was, maar anderen meldden lange vertragingen.  Directeur Sumanee zei dat de RT-PCR-testresultaten binnen 6 uur zijn teruggestuurd, waardoor reizigers meteen door kunnen gaan met hun Test & Go- of Sandbox-programma’s.  Maar veel mensen posten online dat ze langer op hun testresultaten hebben gewacht, soms zelfs langer dan de 1 dag die nodig is in een SHA+ of AQ hotel.

Andere, meer positieve rapporten zeggen dat het aankomstproces is bespoedigd door luchtvaartpersoneel dat helpt bij het controleren van de papieren van de passagiers voordat ze landen om er zeker van te zijn dat ze klaar zijn voor de verwerking bij de landing voordat ze naar hun SHA+ hotel gaan voor hun RT-PCR-test.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: PR Bangkok 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: PR Bangkok 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!