Koel tot koud weer met ochtendmist in het hogere Thailand, maar minder regen in het zuiden

BANGKOK:- De Thaise meteorologische afdeling liet vandaag maandag (13 december) weten dat het gematigde hogedruksysteem dat boven-Thailand bedekt, koel tot koud weer en lichte mist in de ochtend naar het noorden, noordoosten, midden en oosten brengt.  De bergtoppen in het noorden en noordoosten zijn nog steeds koud tot erg koud.  

De bewoners moeten oppassen voor dit wisselende weer, op hun gezondheid letten en oppassen voor slecht zicht op de weg. De boeren in het hoge noorden moeten zich voorbereiden op de schade aan gewassen.

Ondertussen verzwakt de noordoostelijke moesson over de Golf en het zuiden, wat leidt tot minder regen en geïsoleerde onweersbuien in het lagere zuiden.

Het TMD meldde ook dat naar verwachting vandaag een ander hogedrukgebied vanuit Vietnam en Laos naar het noordoosten van Thailand zal trekken.  De komende dagen zal de temperatuur hierdoor dalen met 1-3 °C in het noorden en noordoosten en 1-2 °C in het midden en het oosten.

In Bangkok is het vandaag koel en treedt er in de ochtend een lichte mist op. De temperatuur ligt in het bereik van de 22 en de 34° Celsius bij een zwakke Noordoostelijke wind.

De actuele weersvoorspelling voor de komende 24 uur kunt u ieder uur op Olleke Bolleke Radio in Thailand beluisteren.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!