Het lot van de nieuwjaarsfeesten in Thailand wordt vandaag door het CCSA bepaald

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA komt vandaag(maandag 13 december) bijeen om te beslissen of het belangrijkste nieuwjaarsevenement zal worden toegestaan ​​en of de zuidelijke overlandgrens most worden heropend, zo maakte de regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana gisteren bekend.

Hij voegde eraan toe dat de CCSA ook zal bespreken of de bestaande maatregelen om de COVID-19-pandemie in te dammen moeten worden aangepast aan de huidige omstandigheden.

De COVID-19-situatie in Thailand vertoont tekenen van verbetering, met minder nieuwe infecties en dodelijke slachtoffers, terwijl tot nu toe slechts drie bevestigde gevallen van Omicron-varianten plus één mogelijk geval zijn gemeld.

Het COVID-19 Informatiecentrum heeft de afgelopen 24 uur 3.787 nieuwe besmettingen gemeld, waaronder 5 gevallen onder gevangenen.  Het dodental vandaag is 20. Cumulatieve besmettingen, sinds 1 april dit jaar, zijn 2.139.783 en het totale aantal dodelijke slachtoffers is 21.057.  51.616 mensen worden nog steeds behandeld in ziekenhuizen.

Thanakorn zei dat de zuidelijke grensovergangen met Maleisië oorspronkelijk gepland waren om op 16 december te heropenen, maar vanwege de detectie van Omicron-gevallen in Maleisië moet de CCSA de situatie opnieuw beoordelen en beslissen of de timing van de heropening moet worden aangepast.

Hij zei dat de premier de exploitanten van toeristische bedrijven, winkelcentra, winkels, eetgelegenheden en het publiek eraan heeft herinnerd om de elementaire veiligheidsmaatregelen strikt in acht te nemen, zodat iedereen het nieuwjaarsfeest in geluk en veiligheid kan vieren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: Thai PBS World 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!