Koel tot koud weer in het hoger gelegen Thailand, regenbuien in het zuiden

BANGKOK:- De Thaise weersvoorspelling meldde dat een gematigd hogedrukgebied het hogere Thailand bedekt, terwijl er een oostenwind in het gebied heerst.  

Waarschijnlijk zal er daardoor koel tot koud weer met ochtendmist in het noorden, noordoosten, midden en oosten te ervaren zijn.

De westelijke trog die langs het noorden beweegt, brengt ook geïsoleerde regens naar sommige delen in de noordelijke en noordoostelijke regio’s.

De bewoners moeten vanwege het sterk wisselende weer goed op hun gezondheid letten.  Al het wegverkeer moet de nodigde voorzichtigheid betrachten vanwege de mist, terwijl de boeren in het hoge noorden worden geadviseerd om schade aan hun gewassen door de verwachte regenbuien te voorkomen.

Ondertussen heerst de zwakke noordoostelijke moesson over de Golf en het zuiden, wat geïsoleerde zware regenval naar het lagere zuiden van Thailand brengt.  

In Bangkok begint de dag koel met een lichte mist, in de loop van de dag zal de temperatuur met enkele graden bij een oostelijke wind oplopen.

De actuele weersvoorspelling voor de komende 24 uur kunt u ieder uur op Olleke Bolleke Radio in Thailand beluisteren.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!