Amerika schiet Thailand met 30 miljoen dollar te hulp en bevestigt daarmee om het koninkrijk te helpen het virus te bestrijden

~ALLE BEETJES HELPEN~
(Elke bijdrage (ook een kleine) is welkom)

WASHINGTON:- De plv.  staatssecretaris van de Verenigde Staten, Mrs. Wendy R Sherman herhaalde de inzet van de VS voor de bevolking van Thailand in de strijd tegen Covid-19, waaronder $ 30 miljoen aan Covid-gerelateerde hulp aan het koninkrijk, aldus een persbericht van de Amerikaanse ambassade.

Mrs. Sherman bezocht Thailand op 1 en 2 juni voor “strategische besprekingen” met premier Prayut Chan-o-cha, vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken Don Pramudwinai en vertegenwoordigers van internationale organisaties.

De twee landen waren het erover eens dat het belangrijk is om samen te blijven werken aan de bestrijding van de pandemie. Sherman bevestigde opnieuw het grote belang dat de Verenigde Staten hechten aan bilaterale economische, veiligheids- en culturele banden tussen de twee naties, die meer dan twee eeuwen beslaan, en benadrukte tientallen jaren van samenwerking op gezondheidsgebied, aldus de verklaring.

Het bezoek, dat volgde op de Amerikaans-Thaise Strategische Dialoog en de vergaderingen van de plaatsvervangend secretaris op het Asean-secretariaat, “was een gelegenheid voor beide partijen om van gedachten te wisselen over het bestrijden van de Covid-19-pandemie, het verdiepen van de veiligheidssamenwerking, het vergroten van de handel en  investeringen en het uitbreiden van de banden van mens tot mens”.

De twee partijen waren het samen over eens dat het belang van de vriendschap tussen de VS en Thailand bij het aanpakken van economische en veiligheidsproblemen in de regio, waaronder de crisis in Myanmar, regionale Mekong-kwesties en de pandemie een prioriteit geniet, 

“Bovendien hadden ze een wederzijds respectvolle en positieve discussie over de waarde van democratie, mensenrechten en fundamentele vrijheden, waaronder de vrijheid van meningsuiting”, aldus de persverklaring.

Mrs. Sherman was ook in staat om vertegenwoordigers van internationale en niet-gouvernementele organisaties te ontmoeten om humanitaire hulp te bespreken voor degenen die ontheemd zijn door het geweld in Myanmar.

Zoals ze deed tijdens vergaderingen met het Asean-secretariaat in Jakarta, bevestigde de plaatsvervangend secretaris de oproep van de Verenigde Staten om een ​​einde te maken aan het geweld en een onmiddellijke terugkeer naar de democratie voor de bevolking van Myanmar tijdens al haar bijeenkomsten in Bangkok.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!