Kippenboerderij in Surat Thani brandt af, schade meer dan 400.000 Baht

SURAT THANI:- Een brand heeft meer dan 6.000 kuikens gedood op een kippenboerderij in de provincie Surat Thani.  De eigenaar heeft nu financiële hulp nodig aangezien de helft van zijn kuikens dood is, wat neerkomt op meer dan 400.000 Baht aan schade.  De kuikens waren 6 dagen oud en veel van de apparatuur is ook afgebrand.  

De brand op de is Sanong Chicken Farm in Huay Thun Village in het Kanchanadit District is waarschijnlijk ontstaan kortsluiting. De lokale overheid werkt samen om een ​​oplossing te vinden om de eigenaar van de kippenboerderij te helpen.

Khun Wichanut Jinto, de gouverneur van de provincie Surat Thani heeft samen met Jamnong Sawatwong van het provinciedepartement voor rampenpreventie en -mitigatie, de kippenboerderij geïnspecteerd terwijl ambtenaren hielpen bij het evalueren van de brandschade en  om de eigenaar van de kippenboerderij aan te moedigen.  

Khun Sanong Liamkonglang de kippenboer onthulde dat hij 12.500 kuikens op zijn boerderij had, allemaal 6 dagen oud.  Van dit aantal kwamen meer dan 6.000 kuikens om bij de brand.  Apparatuur die werd gebruikt om voor het pluimvee te zorgen, is ook gedeeltelijk afgebrand.

De gouverneur van Surat Thani heeft het lokale Department of Livestock en aanverwante functionarissen opdracht gegeven om Sanong en zijn boerderij te helpen herstellen van het incident.  De ambtenaren zullen met een herstelplan komen om de eigenaar van de boerderij weer op de been te helpen en hopelijk zijn boerderij snel weer op te bouwen.  Ze komen ook met nieuwe veiligheidsvoorschriften en praktijkrichtlijnen om in de toekomst te helpen beschermen tegen soortgelijke branden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:  khaodenpradendang
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron:  khaodenpradendang.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!