Khun Yinglucks plan voor het toezeggen van rijst veroorzaakte duizelingwekkende verliezen, enorme schulden, tonnen rottende rijst

BANGKOK:- Het plan voor het inlenen van rijst onder de regering van voormalig premier Yingluck Shinawatra in 2011-2014 heeft verliezen opgelopen tot 500 miljard baht, zo maakte de regering onlangs bekend.

De regeling stapelde ook schulden op ter waarde van 100 miljard baht bij de Bank voor Landbouw en Landbouwcoöperaties (BAAC) en liet meer dan 200.000 ton rijst rotten in graanschuren.

Khun Anucha Burapachaisri, de plv.  secretaris van politieke zaken van de premier, vertelde tegen verslaggevers dat deze regering de schuld van 100 miljard baht aan BAAC moet dragen.

Hij zei dat het Begrotingsbureau van plan is 10-20 procent van de nationale begroting te reserveren om de rekening te dekken, die tot vijf jaar zal duren om te vereffenen. Hij voegde eraan toe dat het plan voor het inleveren van rijst uiteindelijk zal worden afgerond zodra alle opgeslagen rijst is vrijgegeven, hoewel 200.000 ton ervan niet eens geschikt is voor dierlijke consumptie.

Het kabinet streeft ernaar om volgend jaar alle rekeningen met betrekking tot de regeling af te sluiten.

Khun Anucha verklaarde verder dat de staat meer dan 500 miljard baht heeft verloren door corruptie in verband met de rijst-toezeggingsregeling en dat er zo’n 1.143 rechtszaken lopen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!