De winter zorgt ervoor dat de esdoorns in het nationaal park Phu Kradueng knalrood worden

LOEI:- De winter is aangebroken in Loei’s Phu Kradueng National Park met zijn esdoorns die vurig rood kleuren en toeristen die bladeren teruggeven die ze misschien als souvenir hebben meegenomen.

Een bericht op de Facebook-pagina van het park kondigde aan dat de esdoorns nu in glorieuze tinten rood en geel waren, en eraan gehecht was de foto van een esdoornblad dat een toerist had teruggestuurd.  Op het blaadje zat een briefje met de tekst: ‘Gelieve het terug te sturen.  Ik pakte het blad op voor foto’s, maar vergat het terug te leggen.”

De medewerkers van het park zeiden dat ze elk jaar honderden van dergelijke brieven ontvangen.

De esdoorns van Phu Kradueng worden meestal felrood van december tot februari, wat toeristen een spectaculaire achtergrond geeft voor hun foto’s.

Volgens de legende gebeurt er iets ergs met mensen die natuurlijke souvenirs uit het park mee naar huis nemen, hoewel sceptici denken dat dit slechts een list is om het gebied te beschermen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!