Khun Thamanat Prompow en 21 andere parlementsleden uit de Palang Pracharath partij gezet

BANGKOK:- Zoals vanouds rommelt het in de Thaise politiek, gisteren kwamen de leden van Palang Pracharath partij tijdens een vergadering overeen om secretaris-generaal Thamanat Prompow en 21 andere parlementsleden uit de partij te verwijderen.

De leidinggevenden namen de gewaagde beslissing op grond van het feit dat de aanwezigheid van Kapitein Thamanat en zijn factie breuken had veroorzaakt die de partij schade toebrachten.

De stap kwam nadat Palang Pracharath partij de tussentijdse verkiezingen op 16 januari in de provincies Chumphon en Songkhla verloor van de coalitie Democratische Partij, ondanks de pogingen van Thamanat om zijn kandidaten naar het parlement te krijgen.

Zijn politieke campagne in het Hat Yai-district van Songkhla voor Anukul Prueksanusak voorafgaand aan de dag van de tussentijdse verkiezingen maakte verschillende leden van Palang Pracharath woedend, terwijl hij op het podium sprak en de zuidelijke kiezers aanspoorde om een ​​rijke man naar het parlement te sturen.

Zijn rivalen in Palang Pracharath zeiden dat de opmerkingen een averechts effect hadden op de partij en de kiezers hadden beïnvloed om hun stem uit te brengen op de Democraten.

De Palang Pracharath zal vandaag een persconferentie houden om het besluit om uit elkaar te gaan met de secretaris-generaal toe te lichten.

Thamanat staat erom bekend dat hij nauwe banden heeft met partijleider en vice-premier Prawit Wongsuwon, nu moet Khun Thamanat en zijn fractie binnen 30 dagen een nieuwe partij vinden om hun MP-status te kunnen behouden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!