De buffels in Thailand verliezen hun anonimiteit

BANGKOK:- De Mahidol Universiteit heeft een nieuwe biometrische identificatietechnologie bedacht waarmee individuele buffels kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van hun snuitpatroon.

Omdat het patroon van de snuit van een buffel uniek is, kan het worden gebruikt om de dieren te identificeren, net zoals vingerafdrukken kunnen worden gebruikt om een ​​persoon te identificeren, zo legt Assoc prof.dr. Worapan Kusakunniran, van de faculteit Informatie- en Communicatietechnologie van de Mahidol Universiteit uit.

De applicatie, genaamd “Muzzles”, werkt door een foto van de snuit van een buffel te vergelijken met monsters die zijn opgeslagen in een clouddatabase – een alternatief voor dure oormerken en invasieve microchips.

De technologie is belangrijk omdat het kan helpen om de populatie wilde buffels onder controle te houden, hun illegale handel te voorkomen en onderzoek te doen naar overdraagbare ziekten, zei hij.

Met financiering van het Agricultural Research Development Agency begonnen Assoc prof.dr. Worapan en zijn collega’s in 2018 met het verzamelen van foto’s van muilkorven van buffels in een natuurbeschermingscentrum in Surin.

“De Biometrische identificatie wordt in andere landen gebruikt, maar in Thailand zijn we het eerste team dat dit doet”, zei hij, eraan toevoegend dat de applicatie een nauwkeurigheidsniveau van 96% heeft.

Dr. Worapan zei dat zijn team nu werkt aan de tweede versie van Muzzles.

Met de medewerking van True Corp en de Dairy Farming Promotion Organization of Thailand (DPO), is het team van plan om muilkorven te testen om koeien te identificeren op het hoofdkantoor van DPO in Saraburi.

Het team is van plan om de tweede versie van Muzzles in februari te lanceren, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!