KFC-exploitant in Thailand onderzoekt verkoop van zijn fastfood restaurants

BANGKOK:-Het ontwikkelingsbedrijf voor restaurants onderzoekt de verkoop van zijn KFC franchise-activiteiten in Thailand, ter waarde van ongeveer 300 miljoen dollar nu de inkomsten weer aantrekken door het herstel van de op één na grootste economie van Zuidoost-Azië, aldus drie bronnen die van deze op handen zijnde verkoop op de hoogte zijn.

Het in Bangkok gevestigde bedrijf, dat gesteund wordt door een consortium onder leiding van de op Zuidoost-Azië gerichte particuliere participatiemaatschappij AIGF Advisors Pte Ltd, is in gesprek met ten minste één adviseur over de mogelijke verkoop, zeiden de bronnen, die niet bij naam genoemd wilde worden omdat zij niet bevoegd waren met de media te spreken.

In 2020 werd al eerder overwogen om de KFC-activiteiten te verkopen, maar het proces werd opgeschort wegens de gevolgen van de coronavirus-pandemie, zeiden twee van de bronnen.

De opleving van de verkoop komt met een opleving van het Thaise consumentenvertrouwen in juni, voor het eerst in zes maanden, gestimuleerd door een verbeterde economische activiteit na een versoepeling van de COVID-19 beperkingen.

De ontwikkelingsbedrijf heeft in de eerste drie maanden van 2022 zijn hoogste kwartaalomzet ooit geboekt, aldus de onderneming op haar website, en ook de hoogste jaarlijkse groei van de verkoop in dezelfde winkel.

Verwacht wordt dat haar KFC-activiteiten de komende kwartalen verder zullen groeien dankzij het economisch herstel en de versoepeling van de reisbeperkingen, zei een van de bronnen.

Twee bronnen zeiden dat potentiële kopers Central Restaurants Group en The QSR of Asia Co Ltd, een eenheid van Thai Beverage Plc, die de andere KFC-franchises in Thailand runnen, zouden kunnen zijn.

Thai Beverage weigerde commentaar te geven en er was geen reactie van Central Group op een verzoek om commentaar.

Het KFC ontwikkelingsbedrijf, dat in 2016 werd opgericht, heeft meer dan 5.000 mensen in dienst en exploiteert meer dan 240 restaurants in heel Thailand. Dit in vergelijking met de 4.000 mensen en 200 restaurants die het twee jaar geleden in dienst had en beheerde.

Het bezit momenteel 236 KFC-restaurants, volgens zijn website.

Net als op andere markten is de fusie- en overnameactiviteit in Zuidoost-Azië in een dipje, als gevolg van de hoge inflatie, de stijgende rentevoeten en de zwakke aandelenmarkten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Benzinga.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!