Veronderstelde overleden man krijgt in Noordoost-Thailand na verschillende pogingen eindelijk zijn ID kaart gekregen 

NAKHON SAWAN:- Een oudere man die sinds 1997 ten onrechte dood werd verklaard, heeft eindelijk een nieuwe nationale identiteitskaart gekregen nadat hij jarenlang een ellendig leven had geleid zonder identiteitsbewijs, waarbij de sociale rechten van een Thaise burger werden ontzegd.

De 65-jarige khun Ong-art Boonyarit uit het hoofddistrict van Nakhon Sawan, zei dat hij geschokt was toen hij op een dag eind 2013 naar het districtskantoor ging om zijn identiteitsbewijs te laten verlengen, en door ambtenaren werd verteld dat ze  kon dat niet doen omdat hij officieel als dood stond geregistreerd.

Hij kreeg te horen dat hij op 5 november 1997 door khun Chuchart Detkla als gevolg van een longontsteking bij de gemeente Nonthaburi overleden aangemeld was? Het districtkantoor werd later geïnformeerd dat op 6 november 1997 een begrafenis voor Ong-art werd gehouden in Wat Mahabut (Mae Nak) in de wijk Phra Khanong in Bangkok.

Khun Ong-art zei dat hij nooit van khun Chuchart had gehoord, laat staan dat hij hem kende. Als gevolg hiervan verloor hij alle rechten van een Thaise burger.  Dit omvatte sociale uitkeringen en zijn maandelijkse ouderdomspensioen.

Khun Ong-art zei dat hij een klacht had ingediend bij de gemeente Nonthaburi om intrekking van de overlijdensakte, maar er gebeurde niets. Hij diende onlangs een klacht in bij het Damrongtham Center van Nakhon Sawan, wat leidde tot een onderzoek naar zijn zaak.

Op 24 juli ging khun Narongchai Jindapan, het hoofd van het hoofddistrict en functionarissen van het Damrongtham Center naar het huis van khun Ong-art, waar hij met zijn vrouw woont.  Hun kinderen waren aan het werk in Bangkok.

De functionarissen namen informatie van zijn familieleden en verzamelden officiële documenten om de identiteit van de khun Ong-art te bevestigen, voordat ze met de districtsfunctionarissen van Bang Bua Thong in Nonthaburi coördineerden om de zaak te onderzoeken en de khu. Chuchart uit te nodigen om een ​​verklaring af te leggen.

Afgelopen maandag bezocht de provinciegouverneur, khu. Chayan Sirimas khun  Ong-art in zijn huis en bevestigde dat de overlijdensakte zou worden ingetrokken en dat hij dinsdag een nieuw identiteitsbewijs zou krijgen.

Gisteren om klokslag 9.00 uur, arriveerde de khun Ong-art met zijn vrouw en functionarissen van de Phra Non tambon-administratieorganisatie.

Daar kreeg hij een nieuw identiteitsbewijs van de heer Narongchai, het districtshoofd, die hem vertelde dat de overlijdensakte was ingetrokken, waardoor een einde kwam aan jaren van zijn leven in ellende.

Khun Ong-art straalde van geluk toen hij het nieuwe identiteitsbewijs liet zien aan verslaggevers die het verhaal vertelden.

Khun Narongchai zei dat de man die de overlijdensakte had aangevraagd, een ambtenaar was in het mortuarium van het Central Chese Institute.

Op 5 november 1997 stierf een patiënt wiens naam ook Ong-art Boonyarit was.  De ambtenaar ging naar het kantoor van de gemeente Nonthaburi om hen op de hoogte te stellen van het overlijden van de man en om een ​​overlijdensakte op te vragen.  In het aanvraagformulier vulde hij de voor- en achternaam van de dode man in, maar liet hij de ruimte voor het 13-cijferige ID-nummer van de dode man leeg.

Toen het gemelde overlijden werd opgeslagen in het registratiesysteem van de woonplaats, werd per ongeluk het verkeerde ID-nummer van de khun Ong-art ingevuld, aldus Narongchai.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chalit Poomruang 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!