Dit jaar zijn er meer dan 100 politieagenten bij de nationale politie van Thailand de laan uitgestuurd

BANGKOK:- De premier van Thailand, Prayut Chan-o-cha, heeft deze week één vergadering van de politiecommissie voorgezeten, waarbij er verslag werd uitbracht over de schendingen van politieagenten.

Van 1 januari tot 25 juli zijn 133 politieagenten door de Koninklijke Thaise politie ontslagen wegens grove en ernstige disciplinaire overtredingen. Deze maand zijn er nog 20 bijgekomen.

Daarnaast werden nog eens 32 officieren geclassificeerd en gesanctioneerd als ​“plort ork”. Dit betekent dat ze de RTP moeten verlaten, maar toch bepaalde voordelen behouden.

En nog eens 165 werden aangehouden, maar beboet voor disciplinaire overtredingen — waaronder nog eens 20 deze maand.

Premier Prayut, die acht jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon, verklaarde dat hij binnen 20 jaar een einde zou maken aan de corruptie in Thailand. Aangezien er bijna elke dag een politieagent wordt ontslagen, is het duidelijk dat dit tot in lengte van jaren zal gaan duren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!