Keert Albon nog terug bij Red Bull Racing? “Er zijn altijd gesprekken”

EUROPA:- Alexander Albon rijdt momenteel voor het team van Williams Racing in de Formule 1, maar wordt nog altijd gesteund door Red Bull Racing. De Brits-Thaise coureur kent momenteel een prima seizoen, maar is dat reden genoeg om weer stiekem te denken aan een terugkeer bij Red Bull? Albon geeft zelf het antwoord.

Na een jaar aan de zijlijn te hebben gestaan, mocht Albon zich dit seizoen weer opnieuw bewijzen in de koningsklasse van de autosport. De inmiddels 26-jarige coureur ruilde zijn rol als test- en reservecoureur bij Red Bull Racing in voor een vast zitje bij het achterhoedeteam van Williams. Daar doet hij het vooralsnog uitstekend. Albon verslaat zijn teamgenoot Nicholas Latifi zowel in de onderlinge kwalificatieduels als in de stand van het kampioenschap. “Ik voel me goed in de auto”, zo zegt hij tegen Motorsport-Total.com. “De laatste keer dat ik me zo voelde was bij Toro Rosso (2019, red.). Albon legt uit wat er vervolgens misging.

Stap van Toro Rosso naar Red Bull was groot
Albon kreeg van Marko en Horner de kans om naast Max Verstappen in te stappen bij Red Bull Racing, maar achteraf gezien was deze stap te groot, zo erkent hij. “De overstap van Toro Rosso naar Red Bull was groot en de stap terug ook.” Vervolgens stond hij een jaar langs de kant, maar inmiddels is hij weer helemaal terug. “Ook al ben ik een jaar weggeweest, ik heb veel zelfvertrouwen”, zo vertelt de Brits-Thaise coureur, die zich ook nog uitlaat over zijn eventuele rentree bij Red Bull Racing, het team waar hij nog steeds door ondersteund wordt.

Albon voert gesprekken, maar niet voor korte termijn
Op de vraag of Albon later in zijn carrière nog terugkeert bij Red Bull, houdt hij de deur op een kier. Volgens hem wordt daar onderling zeker over gepraat, maar niet voor de korte termijn. Op dit moment zijn alle zitjes bezet en er is momenteel geen enkele coureur binnen de Red Bull-familie die vanwege zijn ondermaatse prestaties op de wip zit. “Het is geen geheim dat de plekken bij Red Bull en AlphaTauri vol zijn”, zo weet ook Albon.

Het kan echter maar zo zijn dat Sergio Pérez straks niet aan de verwachtingen van Marko voldoet of dat Pierre Gasly zijn geluk elders gaat zoeken. Een terugkeer van Albon zou dan mogelijk zijn en de Brits-Thaise coureur erkent dan ook dat dit zeker besproken wordt. “Er zijn altijd gesprekken”, zo blijft hij enigszins cryptisch. Pérez staat op papier in ieder geval nog tot en met 2024 onder contract bij de Oostenrijkse renstal.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Jeen Grievink
Bron: GP Fans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!