Het BTSC in Bangkok gaat opnieuw op het Orange Line-treinproject bieden, als de veilig volgens de wet verloopt

THAILAND:- Het Bangkok Mass Transit System, Het BTSC, heeft het voornemen om opnieuw te bieden op het Orange Line-treinproject, maar alleen als de omstandigheden “wettig en rechtvaardig” zijn.

 “We zijn klaar om opnieuw deel te nemen aan de biedingen van Orange Line, op voorwaarde dat de voorwaarden wettig en rechtvaardig zijn en het project prioriteit geeft aan de voordelen van het land”, zo maakte khun Keeree Kanjanapas, voorzitter van BTSC-moederbedrijf BTS Group Holdings bekend.

De Mass Rapid Transit Authority (MRTA) deze week de tijdlijn van het biedingsproces voor de Minburi-Bang Khun Non Orange Line bekendmaken, na de vorige bieding op 3 februari vorig jaar te hebben geannuleerd na beschuldigingen van corruptie.

Eind 2019 had BTSC, één van de bieders voor de Orange Line, een rechtszaak aangespannen bij het Centraal Strafhof voor corruptie- en wangedragzaken tegen de MRTA, waarin werd beweerd dat de biedingsvoorwaarden waren gewijzigd op verzoek van Italian-Thai Development, een andere bieder  , ondanks tegenstand van BTSC.

Door het daaruit voortvloeiende juridische geschil werd het bieden op 3 februari 2021 voor het 13,4 kilometer lange, 128 miljard baht westelijke treintrajectproject geschrapt.

De Orange Line strekt zich uit over 13,4 km, van het Thailand Cultural Centre tot het station Bang Khun Non.  Het project omvat de aanleg van de sporen, de installatie van het treinsysteem en het treinverkeer over een totale afstand van 35,9 km, van de stations Minburi tot Bang Khun Non.

De Orange Line gaat naar verwachting in het derde kwartaal van 2027 open voor publiek.

Het BTSC heeft ook een rechtszaak met de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) over schulden die de stad het bedrijf verschuldigd is voor de installatie van het Green Line-treinbesturingssysteem en operationele vergoedingen sinds 2017, die nu zijn opgelopen tot bijna 40 miljard baht.

De BMA heeft het bedrijf gevraagd om contractdetails te verduidelijken, waar het zich graag aan houdt, zei khun Keeree.

Hij voegde er echter aan toe dat het bedrijf contractdetails niet aan een derde partij kan onthullen, omdat het de voorwaarden zou schenden die zijn vastgelegd in het publiek-private joint venture-contract.

“De gesprekken met de BMA vorderen goed.  Het bedrijf staat erop dat we de treinactiviteiten niet stopzetten, wat alleen de mensen zou treffen’, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!