Inwoners langs de Chao Phraya rivier in Bangkok gewaarschuwd zich schrap te zetten voor overstromingen

BANGKOK:- Hoewel ik het mij niet voor kan stellen dat u langs de Chao Phraya-rivier in Bangkok, Nonthaburi of Samut Prakan woont, maar stel dat dit toch het geval is,  verwacht dan vanaf vandaag tot maandag hoog water, de rivier zou zelfs buiten zijn oevers kunnen treden.

Het National Water Command Centre waarschuwde dat de stijgende zeespiegel gedurende de genoemde periode de Chao Phraya-gemeenschappen zou treffen. Het Koninklijk Irrigatie Departement kondigde eerder aan dat het tussen de 1.000 en 1.250 kubieke meter water per seconde uit de Chao Phraya-dam zou afvoeren.

Het departement verwacht dat het waterpeil in de periode ongeveer 1,9 tot 2,1 meter hoog zou zijn vanaf het gemiddelde zeeniveau.  Het zal gevolgen hebben voor gemeenschappen in de hoofdstad Nonthaburi en Samut Prakan.

Inmiddels werkt de BMA samen met het KoninklijkThaise leger om zich voor te bereiden op overstromingen in Bangkok, meldde het centrum.

Ze zullen volgens het centrum afval verwijderen bij pompstations en afwateringsgebieden, kanalen uitbaggeren en bewoners helpen die getroffen zijn door eventuele overstromingen.

Het maakte ook bekend dat inmiddels 30 huishoudens in het district Mueang Loei door overstromingen zijn getroffen, als er geen regen meer valt, wordt de situatie over drie dagen weer normaal.

Ongeveer 610 rai in het Khon San-district van Chaiyaphum en 429 rai in het Chumphae-district van Khon Kaen werden ook getroffen door overstromingen, waarbij het water naar verwachting zal terugtrekken, aldus het centrum.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!