Karkas van Grote Groene Schildpad aangetroffen in Phuket

~IETS IN ZIJN SCHILD VOEREN~
(Iets van plan zijn in het geheim)

PHUKET:- Biologen doen onderzoek naar de oorzaak van de dood van een Grote Groene Schildpad die dit weekeinde voor de noordoostkust van Phuket aanspoelde.

Het Marine National Park Operations Center in Sirinath National Park werd rond 7 uur ’s ochtends door Korkit Yuen, een dorpeling in Baan Kho En in Mai Khao, op de hoogte gebracht van de vondst.

Het karkas werd gevonden in de buurt van Yacht Haven Marina, meldde de heer Korkit.

Maritieme specialisten vonden al snel de overblijfselen waarvan werd bevestigd dat het die van een Grote Groene Schildpad waren.

De agenten meldden geen uiterlijke verwondingen. Het karkas was reeds in ontbinding.

Door de grootte van de schildpad vermoedden de biologen dat het een volgroeid exemplaar was. Het schild was 110 cm lang en 97,5 cm breed. De voorste linker flipper was 51 cm lang en 18 cm breed en de voorste rechter flipper was 52 cm lang en 20 cm breed. De nek van de schildpad was 19 cm lang en de kop van de schildpad 19 cm lang en 16 cm breed. De officieren meldden niet het gewicht van het dier (volwassen groene schildpadden kunnen 68 tot 190 kg wegen).

Er was nog geen vermoeden over de doodsoorzaak van de schildpad.

Het karkas werd naar het Phuket Marine Biological Center gebracht, dat in Cape Panwa wordt beheerd door het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR), in de hoop dat hun biologen de doodsoorzaak van de schildpad kunnen achterhalen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Phuket News – Bangkok Post
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Phuket News

Eén gedachte over “Karkas van Grote Groene Schildpad aangetroffen in Phuket”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!