Karaokebar in Pattaya na sluitingstijd door de stadspolitie doorzocht wegens het overtreden Covid 19 maatregelen

PATTAYA:- Een karaokebar in Pattaya die “schaamteloos” alle Covid19 voorschriften negeerde, is door de stadspolitie overvallen terwijl er binnen meer dan 50 mensen onder genot van alcohol aan het feesten waren.

De politie doorzocht karaokebar Jacky rond 23.30 uur na het ontvangen van een anonieme tip van iemand die bezorgd was over het rumoer dat uit de locatie kwam.

De karaokebar aan de Soi Chalerm Phrakiat 35 in Nongprue zou niet eens open mogen zijn omdat sinds april alle karaokebars en andere soorten bars, pubs, nachtclubs en uitgaansgelegenheden moeten sluiten.  Maar de regering heeft een enorme maas in de wet gelaten waardoor locaties kunnen functioneren als zogenaamde restaurants, door een paar gerechten aan hun menu toe te voegen.  Zelfs dan moeten alle restaurants die alcohol verkopen, om 21.00 uur stoppen met verkopen.

De politie zei dat ze geen bewijzen aantroffen van Covid19 veiligheidsprocedures of -voorschriften in de bar, die de aanwezigen waarschuwden voor sociale afstand of het dragen van mondkapjes.  

Ze dronken, feestten en dansten alsof het een lieve lust was.
Luide muziek speelde in een clubachtige setting en alcohol werd lang na de drinklockdown geschonken.  De nieuwe regelgeving vereist ook dat alle klanten antigeentesten (ATK) moeten ondergaan voordat ze de zaak binnengaan en daar is geen bewijs van gezien.

De hoofdcommissaris van de stadspolitie Pattaya leidde persoonlijk de inval, waarbij werd vastgesteld dat meer dan 50 mensen de Covid19 regels overtraden, waaronder veel lokale toeristen die van buiten de stad waren gereisd, waardoor het gevaar en de waarschijnlijkheid dat de karaokebar Covid19 zich verspreidt, aannemelijk is.

Een 48-jarige man werd genoemd als manager van de karaokebar en ter plaatse gearresteerd.  Hij werd naar het politiebureau van Pattaya Gebracht, waar hij werd ondervraagd en wordt aangeklaagd voor het overtreden van het Nooddecreet en de regels van het Chonburi-comité voor overdraagbare ziekten, hoewel de autoriteiten bekend hebben laks te zijn geweest bij het opleggen van straffen wanneer er een moest worden opgelegd. 

De politie heeft hard opgetreden tegen “restaurants” die regels en avondklokken overtraden sinds zondag nieuwe nationale verordeningen van kracht werden in een poging de stijgende Covid-19- en Omicron-variantinfecties te bestrijden die Thailand nu teisteren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in oost Thailand 
Bron: The Pattaya News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!