De politie van Pattaya arresteerde zeven ‘restaurant’-managers/-eigenaren voor het overtreden van de provinciale Covid19 regels

PATTAYA:- De politie van Pattaya heeft zeven ‘restaurant’-managers gearresteerd voor het overtreden van de Covid-19-regels en het overtreden van de huidige sluitingstijd van 21:00 uur, volgens verklaringen aan TPN-media.

De huidige sluitingstijd van 21:00 uur is overigens een landelijke richtlijn van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA,  voor “BLAUWE” zones die alcohol mogen verkopen in “restaurants”.  

De focus ligt vooral op locaties die voormalige bars of uitgaansgelegenheden zijn en toestemming hebben gekregen om te verbouwen tot ‘restaurants’.  Restaurants die geen alcohol schenken, mogen op hun normale tijd sluiten, maar moeten om 21.00 uur volledig stoppen met serveren.

De redactie van TPN News merkte op dat zij berichten hadden gehad van enkele echte restauranteigenaren die beweerden dat ze ook om 21.00 uur moesten sluiten en merkt op dat ze volgens de politie van Pattaya gefocust zijn op locaties die “eruit zien” als bars, pubs, clubs of entertainment locaties, met gezelligheid en drinken de nadruk op eten.  

Buiten de BLAUWE zones, die gebieden zijn die afhankelijk zijn van toeristen, heeft de meerderheid van de provincies in het land technisch gezien nog steeds een alcoholverbod in alle soorten restaurants, hoewel de handhaving kan verschillen.

Zeven Thaise mensen geïdentificeerd als managers of eigenaren van omgebouwde restaurants werden gearresteerd, ze  werden beschuldigd van het openen van uitgaansgelegenheden zonder vergunning, het overtreden van de Chonburi Disease Control Order.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News 
Content: Olleke Bolleke in oost Thailand 
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!