Kanchanaburi plaatst waarschuwingsborden voor overstekende olifanten

KANCHANABURI:- Nadat een pick-up truck vorige maand een olifant op een snelweg in Kanchanaburi had aangereden waarbij de dikhuid het leven liet, zijn er langs die snelweg 35 nieuwe waarschuwingsborden voor overstekene olifanten geplaatst, zo vertelde een hoofd van het natuurreservaat gisteren aan de Bangkok Post.  

De wilde olifanten steken regelmatig deze snelweg 1399, over om zich te verplaatsen tussen verschillende voedselgebieden.  De borden waarschuwen automobilisten dat de maximumsnelheid 60 kilometer per uur is en riskeren gevangenisstraffen en boetes als ze olifanten tegen de bumper krijgen.

De pick-up is slechts één van de vele voertuigen die olifanten op de snelweg hebben aangereden. Op 1 februari heeft een busje daar een andere olifant aangereden.  Ambtenaren hebben ook sporen van olifanten ontdekt, waaraan te zien was, dat het dier aan zijn linkervoorpoot gewond was. Ze zijn nog steeds op zoek naar de gewonde olifant zodat ze hem kunnen behandelen.  

Volgens de Wet op het behoud en de bescherming van dieren in het wild kunnen chauffeurs die olifanten aanrijden  en doden tot 10 jaar gevangenisstraf krijgen, een boete van maximaal een miljoen baht of beide combinatie van beiden.  Dit geldt ongeacht of het aanrijden van de olifant opzettelijk was of niet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in West-Thailand
Bron: The Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!