Kamer van koophandel in Thailand voorspelt dat de cannabismarkt in 2025 tot ongeveer 43 miljard baht zal gaan genereren

THAILAND:- De onlangs aangeboorde markt voor marihuana en hennep in Thailand zal tot 2025 jaarlijks met ongeveer 15% groeien, en zou volgens een voorzichtige voorspelling waarschijnlijk 43 miljard baht zal bereiken, wat kansen creëert voor telers en kleine bedrijven, volgens de Thaise kamer van koophandel.

De regering decriminaliseerde cannabis op 9 juni in een poging de economieën te stimuleren, met name in de landbouw, het toerisme en het welzijn.

Er waren echter ook enkele klachten van burgers en meldingen van drugsmisbruik, wat premier Prayut ertoe bracht een commissie te vormen om het gebruik te beoordelen en nieuwe regelgeving voor te stellen.

“Cannabis heeft het potentieel om een ​​belangrijk economisch gewas te worden dat hoge inkomsten kan genereren voor zowel telers als kleine en middelgrote bedrijven”, zo vertelde khun Thanavath Phonvichai, de president van de universiteit, tijdens een briefing na de publicatie van het rapport.

“Hoewel veel mensen zich zorgen maken over misbruik en mogelijke gezondheidsproblemen, zijn ze niet tegen legalisering omdat ze ook de economische voordelen zien.”

Volgens de peiling, die deze maand plaatsvond onder 1.215 mensen in het hele land, had 78% van de respondenten (nog) geen cannabis geprobeerd.

Toch zei 64% van de respondenten dat ze cannabis als een “schadelijke drug” beschouwen, 42% als voedselingrediënt, 35% als medicijn en 25% als een nieuw gewas.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!