Kinderprostitutieschandaal in uitgaansgelegenheden in Phuket, betrokken horecagelegenheden lopen 100 miljoen baht mis

PHUKET:- Verschillende uitgaansgelegenheden hebben gezamenlijk 100 miljoen baht geleden door het kinderprostitutieschandaal in Phuket, zo schatte de voorzitter van de vereniging voor amusementsbedrijven in Patong.

De lokale autoriteit van Phuket beval een vervroegde sluiting van bars, restaurants en uitgaansgelegenheden voor volwassenen nadat was ontdekt dat minderjarige meisjes werden ingezet voor seksuele handelingen met buitenlanders in de Velvet Bar in de stad. 

De recente inval in de Velvet Bar door de provinciale taskforce tot de arrestatie van twee verdachten.  Het blijkt dat de bar werd gerund door een buitenlander die alleen bekend staat als Ronny en naar verluidt naar Laos is gevlucht.  De verdachte runde ook bars in Bangkok en aangrenzende provincies.

Khun Weerawit Kruesombat, de voorzitter van de vereniging voor amusementsbedrijven in Patong, heeft onlangs een ontmoeting gehad met exploitanten van nachtclubs om maatregelen te bespreken om te voorkomen dat de locaties betrokken raken bij illegale activiteiten zoals drugs en het werven van seksdiensten voor minderjarigen.  Dit initiatief is een reactie op het schandaal en de nasleep ervan.

Het incident was voor de autoriteiten aanleiding om alle uitgaansgelegenheden in het gebied te bevelen om 1 uur ’s nachts te sluiten, wat resulteerde in een aanzienlijk verlies aan inkomsten van de industrie van ten minste 100 miljoen baht in de afgelopen week.  Khun Weerawit heeft naar aanleiding daarvan een oproep gedaan aan iedereen om als ogen en oren van de autoriteiten te fungeren om verdere incidenten te voorkomen.

De eigenaren van betrokken uitgaansgelegenheden runnen ook vier restaurants, die de autoriteiten hebben bevolen te sluiten nadat ze werden beschuldigd van het verlenen van seksuele diensten aan minderjarigen.  De vereniging voor amusementsbedrijven is van plan de landeigenaar te vragen de pachtovereenkomsten te beëindigen.  Vijf agenten van het politiebureau van Patong zijn overgeplaatst in verband met het kinderprostitutieschandaal.

De qAnti-mensenhandelorganisatie Operation Underground Railroad heeft in samenwerking met de provinciale overheid bewijs gevonden dat agenten betrokken zijn bij het Velvet Bar kinderprostitutieschandaal.  Zes tieners onder de 18 jaar werden gered als onderdeel van het onderzoek.  Hogere functionarissen van het politiebureau van Patong, die de leiding hebben over de politie in het gebied, zijn ervan beschuldigd onzorgvuldig te zijn geweest en de bar toestemming te hebben gegeven om seksdiensten aan te bieden aan buitenlanders.

Ondertussen is er ander onderzoek aan de gang om de onschuld van elke officier te verifiëren.  Wel zijn de agenten in deze kwestie overgeplaatst naar het politiebureau van de provincie Phuket terwijl het onderzoek voortduurt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: NNT News

Eén gedachte over “Kinderprostitutieschandaal in uitgaansgelegenheden in Phuket, betrokken horecagelegenheden lopen 100 miljoen baht mis”

  1. Vaak lees je in zulke gevallen dat de dienst doende Agent of agenten worden overgeplaatst naar een ander district .

    Kunnen ze daar verder met hun corrupte praktijken!!!!

    Het blijft een trieste boel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!