Kabinet van Thailand bevriest de prijzen van 46 goederen, en 5 diensten met nog een jaar

BANGKOK:- Een panel van het ministerie van Handel heeft besloten om de prijscontroles op 46 voedsel- en consumentenproducten en vijf diensten nog een jaar te handhaven tot juni 2023, zo maakte minister van Handel Khun Jurin Laksanawisit bekend.

Het besluit van het Centraal Comité voor de prijzen van goederen en diensten van het ministerie van Binnenlandse Handel is bedoeld om de potentiële impact van prijsstijgingen zo lang mogelijk uit te stellen, aldus Jurin, die ook dienst doet als vice-premier.

Het prijsplafond voor instantnoedels – populair bij veel Thais – blijft ongewijzigd ondanks herhaalde verzoeken van fabrikanten om een ​​verhoging vanwege hogere kosten, aldus de minister van Handel.

“Er is géén toestemming gegeven voor een prijsverhoging van instantnoedels.  Ik heb de fabrikanten om hun medewerking gevraagd om de huidige prijs te behouden.  Omdat ik mij héél goed realiseer dat [een prijsverhoging] veel mensen met een laag inkomen zal treffen die afhankelijk zijn van instantnoedels,’ merkte hij op.

 Het panel keurde ook een voorstel van de Food and Drug Administration goed voor Covid-19-antigeentestkits (ATK’s) die zowel online als offline te koop moeten worden aangeboden voor een gemakkelijkere toegang van het publiek.

 De 51 goederen en diensten met gecontroleerde prijzen omvatten voedselproducten, consumptiegoederen, landbouwproducten, aardolieproducten, landbouwproducten, online handel en bezorgdiensten, evenals medische diensten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!