De stijgende brandstofprijzen zetten automobilisten ertoe aan om voor LPG of elektrische installaties in hun voertuigen te bouwen

BANGKOK:- Duizenden automobilisten stromen massaal naar autoservicewerkplaatsen om hun auto’s uit te rusten met LPG-systemen (liquefied petroleum gas) of elektriciteit, in een poging de gevolgen van de stijgende olieprijzen te ontlopen.

Khun Surasak Nittiwat, directeur van het bureau van Energiehervorming, zei dat het bureau een groei van 200 procent op jaarbasis ziet, aangezien veel mensen de diensten van zijn bureau inschakelen om hun auto’s aan te passen om LPG te ondersteunen.

Ondertussen zei de directeur van EV Car (Thailand), Khun Paisan Tangyarit, dat een aantal automobilisten ook geïnteresseerd zijn in het ombouwen van hun auto’s tot elektrische voertuigen te midden van de hoge olieprijzen.

Hij beweert dat elektrische auto’s drie keer goedkoper zijn in het gebruik dan voertuigen met een verbrandingsmotor en dat deze aangepaste voertuigen een actieradius van meer dan 200 kilometer hebben op één lading.

Paisan zei echter wel dat automobilisten die willen overstappen op elektrisch een tot drie maanden moeten wachten vanwege servicebeperkingen.

Maar liefst 1.249 auto’s met dubbele gecomprimeerde aardgas (CNG)-benzeensystemen werden dit jaar tot de maand mei bij het ministerie van Landvervoer geregistreerd, gevolgd door LPG-benzeenauto’s (762) en auto’s die alleen CNG ondersteunen (383).

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!