De TAT lonkt naar Chinese toeristen nu Peking de reisbeperkingen versoepelt

BANGKOK:- De toeristische autoriteit van Thailand, het TAT, werkt er hard aan om Chinese toeristen aan te trekken nadat het Aziatische land  de reisbeperkingen voor negen van zijn zuidelijke steden heeft versoepeld.

De directeur van het TAT voor Oost-Azië, Khun Chuwit Sirivejkul zei dat de toeristische autoriteiten Chinese toeristen bewust heeft gemaakt in een poging hen naar Thailand te lokken zodra hun land weer volledig opengaat.

Hij geloofde dat de stap van China om de reisbeperkingen in negen zuidelijke steden – Dalian, Peking, Chengdu, Nanjing, Shanghai, Xiamen, Guangzhou, Shenzhen en Fuzhou – te versoepelen, Thailand in staat zou stellen Chinese toeristen naar het land te trekken.

Khun Chuwit verklaarde dat veel Chinese zakenlieden en studenten een visum mochten aanvragen om naar het buitenland te reizen.

Z”Daarom hebben de kantoren van TAT in China besprekingen gevoerd met het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de kamer van koophandel om Chinese toeristen naar Thailand te lokken”, zei hij.

Hoewel de vluchttarieven van Thailand naar China zijn gestegen van 2.000 yuan (10.000 baht) naar 40.000-60.000 yuan als gevolg van het Chinese beleid om het aantal vluchten per week te beperken, betekent dit dat de Chinese toeristen langer in Thailand kunnen blijven, zo vertelde Chuwit.

Maar hij stelde voor dat ze naar Thailand kunnen vliegen via Cathay Pacific in Hong Kong, aangezien de luchtvaartmaatschappij momenteel dagelijkse vluchten van daar naar Thailand uitvoert voor een prijs van 2.000 yuan.

“Als China de reisbeperkingen verder versoepelt tijdens het Nationale Congres van de Communistische Partij in oktober, zullen dit jaar minstens 500.000 Chinese toeristen Thailand bezoeken”, zei hij hoopvol, eraan toevoegend dat het aantal van deze bezoekers aan het koninkrijk waarschijnlijk nog meer zal toenemen tijdens de Chinese nieuwjaar volgend jaar.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!