Kabinet Thailand stemt in met aankoop van 4 straaljagers met een budget van 13,8 miljard baht

BANGKOK:- Het Thaise kabinet heeft de Koninklijke Thaise luchtmacht het groene licht gegeven voor de aankoop van vier straaljagers met een budget van 13,8 miljard baht, verdeeld over vier jaar, te weten van 2023 tot 2526.

Majoor generaal Prapas Sonjaidee, de woordvoerder van de Koninklijke luchtmacht maakte gisteren bekend dat het kabinet eergisteren (11 januari) een voorstel heeft goedgekeurd om de aanschaf van gevechtsvliegtuigen ter vervanging van de eerste vier F-16-jagers te overwegen.

Op dit moment is er echter nog géén besluit genomen of er F-35-vliegtuigen uit de Verenigde Staten zullen worden gekocht.

De opperbevelhebber van de luchtmacht heeft aangegeven de F-35 te willen hebben vanwege een forse prijsdaling van het gevechtsvliegtuig.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!