Kabinet in Thailand wijst meer dan 5 miljard baht toe om het transitsysteem en de staatsspoorweg van Bangkok te versterken

BANGKOK:- Het kabinet stemde gisteren tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering in met subsidies van 2,28 miljard baht aan de Bangkok Mass Transit Organization (BMTA) en 3,38 miljard baht aan de Staatsspoorwegen van Thailand (SRT).

Deze fondsen worden toegewezen om de door BMTA en SRT geleden verliezen te compenseren en hun liquiditeit te vergroten.

Ook heeft het kabinet de twee organisaties opgedragen te zoeken naar manieren om de afhankelijkheid van subsidies te verminderen, de inkomsten te verhogen en de kosten te verlagen.

De BMTA verklaarde dat het de voorbereiding van een bedrijfsrehabilitatieplan zal bespoedigen dat in overeenstemming is met plannen om het openbare bussysteem in Groot-Bangkok te hervormen.  De SRT heeft ondertussen de opdracht gekregen om met een bedrijfsherstelplan te komen, vooral om extra inkomsten te genereren uit de overdracht van activa.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!