Ministerie van Buitenlandse zaken evacueert vandaag Thaise ingezetenen vanuit uit acht Afrikaanse landen

BANGKOK:- Nu de Thaise autoriteiten een reisverbod uitgevaardigd hebben voor mensen uit 8 Afrikaanse landen die de nieuwe Omicron-variant melden, bereidt het ministerie van Buitenlandse Zaken zich voor om Thaise burgers in de risicolanden terug naar Thailand te halen.  

Burgers die in Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mozambique, Namibië, Zuid-Afrika en Zimbabwe wonen, kunnen een COE (certificaat van binnenkomst) aanvragen om vanaf vandaag terug te keren naar Thailand, volgens een bericht dat het ministerie op Twitter heeft geplaatst.  Teruggekeerden moeten zich online registreren en moeten 14 dagen na aankomst in quarantaine worden geplaatst.

Na de nieuwe reisbeperkingen die zaterdag door het Ministerie van Volksgezondheid zijn uitgevaardigd, is bezoekers uit acht Afrikaanse landen de toegang tot het land ontzegd om de verspreiding van een nieuwe Omicron te voorkomen die sindsdien is ontdekt in Botswana, België, Hong Kong en  Israël, onder andere.

Het ministerie verklaarde ook dat het een gecharterde vlucht ET608 van Ethiopian Airlines zal sturen vanuit Addis Abeba, Ethiopië, met vertrek om 12:10 uur en aankomst in Bangkok om 13.10 uur op dezelfde dag.  In december wordt de vlucht elke woensdag (1, 8, 15, 22 en 29 december) uitgevoerd.

Neem voor meer informatie contact op met de Royal Thai Embassy in Pretoria op +27 (0) 829236179 of de Royal Thai Embassy in Maputo op +258 87 788 9902.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!