Met de op vrijdag in Bangkok te houden Koninklijke ploegceremonie wordt de rijstoogst voorspeld

BANGKOK:- De koninklijke ploegceremonie is een oude koninklijke traditie die elk jaar in Thailand wordt gevierd om het begin van het rijstseizoen te markeren.

De datum voor de ceremonie valt dit jaar op 13 mei (vrijdag) en zal zoals gewoonlijk worden gehouden in Sanam Luang in de wijk Phra Nakhon in Bangkok.

Deze oude traditie, die meer dan 700 jaar oud is in Thailand en werd stopgezet in de jaren 1920, werd in de jaren zestig nieuw leven ingeblazen door koning Rama IX.

De ceremonie wordt elk jaar gehouden om de rijstoogst te voorspellen en of het land voldoende voedsel zal hebben.  Het evenement begint met twee heilige ossen die aan een houten ploeg worden vastgebonden en door functionarissen in ceremoniële kleding worden geleid om een ​​voren te ploegen.  Terwijl de voren wordt geploegd, strooien de brahmanen van het hof rijst om het begin van het groeiseizoen te symboliseren.

De ossen krijgen vervolgens verschillende soorten voedsel te eten, waaronder rijst, maïs, sperziebonen, sesam, vers gemaaid gras, water en rijstwijn, en de oogst wordt voorspeld op basis van wat de ossen kiezen.

Ondertussen heeft het departement van rijst 1,7 ton rijstzaden gekregen van Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn voor distributie onder boeren.  De zaden zijn van zes soorten en de afdeling heeft 245 kg Jasmine 105, 399 kg Pathum Thani 1, 125 kg Kor Khor 43, 70 kg Kor Khor 6, 300 kg Kor Khor 87 en 589 kg Kor Khor 85.

Om het risico op Covid19 infecties in te dammen, kunnen geïnteresseerden in het ontvangen van de zaden onderstaande QR-code scannen of zich registreren via https://rice.moac.go.th/.

 Elke aanvrager heeft recht op twee zakken en deze kunnen vanaf vrijdag worden opgehaald bij de provinciale of districtslandbouwkantoren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!