K-popdansje door Thaise soldaten veroorzaakt controverse en bewondering onder de bevolking van Thailand

BANGKOK:- Thaise soldaten kwamen afgelopen weekend onder vuur te liggen van Thaise netizens nadat ze op K-popmuziek hadden gedanst in de wijk Siam in Bangkok.  De soldaten hadden ook enkele bewonderaars en velen prezen de groep soldaten om hun talent.  

Afgelopen zondag 9 april werd op de Smile Army Facebook-pagina een video geplaatst van de soldaten die dansten op K-popmuziek.  De video toont een soldaat en zes vrouwelijke soldaten die dansen op een populaire Zuid-Koreaanse popsong genaamd Mommae van rapper Park Jae-boom, ook wel bekend als Jay Park.

De locatie zou een binnenplaats zijn in de populaire winkelwijk Siam van Bangkok, vlakbij het BTS-station Siam.  De video kreeg meer dan 1.300 reacties, 130 commentaren en werd 100 keer gedeeld.  De zeven soldaten werden later geïdentificeerd als officieren van het Bataljon psychologische operaties van het Commando Speciale Operaties in het militaire kamp King Narai in de centrale provincie Lop Buri.  De soldaten noemden zichzelf Army Smile.  Ze zijn een legermuziekgroep die is opgericht om de bewoners te vermaken.

De video trok de aandacht van Thaise netizens, omdat dansende soldaten voor veel Thais geen bekend gezicht zijn.  De netizens prezen de groep om hun talent en merkten op dat de voorstelling een vriendelijker beeld schetst van Thaise soldaten.  

De netizens merkten op:
“Dit is zo gaaf!  Door deze activiteit kunnen de soldaten dicht bij de bewoners zijn.  Goed idee, commissarissen!”

“Heel mooi.  Thaise soldaten kunnen alles!”

“Geweldig!  Ik wil dat jullie in elke provincie gaan optreden!”

Ondanks het vele applaus en lof, zagen sommige netizens de actie als nep en becommentarieerden…
“Is dat de plicht van een soldaat?’

 “Verspil je mijn belastinggeld die ik moet betalen”

“Probeert aardig te zijn voor mensen.  oplichter!”

Ondanks de gemengde reacties hebben Smile Army en relevante afdelingen de doelen van de voorstelling nog niet verduidelijkt.  Gisteren bedankte de officiële Facebook-pagina de volgers echter voor hun steun en zei: “Bedankt voor de aanmoediging en steun.  Wij, de Smile Army, blijven goede dingen doen voor de samenleving.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TikTok 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!