Geëxplodeerde speedboot in Zuid-Thailand eist een dodelijk en één gewond slachtoffer

PHANG NGA:- Bij een explosie op een toeristische speedboot die aanmeerde bij een pier in de provincie Phang Nga in het zuiden van Thailand, zijn gisterenavo d twee mensen gewond geraakt, van wie er één later in het ziekenhuis is overleden.  

Rond 20.00 uur werd de havenautoriteit van Phang Nga geïnformeerd over een hard geluid dat leek op een explosie op een speedboot bij de Ban Thap Lamu-pier in het Lam Kaen-subdistrict van het Thai Mueang-district.  

Het personeel van de marinebasis van Phang Nga, functionarissen van het Phang Nga Department of Disaster Prevention and Mitigation, officieren van het Thai Mueang Police Station en reddingswerkers van het Narenthorn EMS Center haastten zich naar de plaats delict.  Ondertussen gebruikten getuigen een brandblusser om de vuurzee te doven.

De boot “Kalamangdee 2” is een speedboot van 15,6 bruto ton die wordt gebruikt om toeristen naar de Similan-eilanden te brengen.  De boot kan maximaal 35 passagiers en maximaal drie bemanningsleden vervoeren.  

Volgens officiële informatie waren er op het moment van de explosie een aantal zuurstofflessen voor duikers aan boord van de boot.  Volgens eerste onderzoeken vond de explosie plaats in het voorste deel van het schip, waarbij twee bemanningsleden gewond raakten: de 25-jarige Aryun Chanpaksun, die door de inslag van de boot werd geslingerd, en 26-jarige Khun Panyawut Phothong raakte zwaargewond, hij werd met grote spoed  naar het ziekenhuis gebracht.

De twee gewonde bemanningsleden werden voor onmiddellijke behandeling naar het Khao Lak Medical Center gebracht.  Een van de gewonden bezweek aan zijn verwondingen, terwijl de andere voor verdere behandeling naar het Vachira Phuket Hospital werd gebracht, meldt KhaoSod.  

Ambtenaren van de havenautoriteit van Phang Nga hebben de boot verboden te varen zolang het onderzoek naar de oorzaak van de ontploffing voortduurt.  Ambtenaren ondervragen de booteigenaar en bemanning om erachter te komen hoe de explosie plaatsvond, in overeenstemming met de voorschriften van de marineautoriteit.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!