Jonge zeeschildpad nabij Phuket in Thailand gevonden met 60 gram plastic in maag

PHUKET:- Een jonge zeeschildpad die onlangs werd aangetroffen op het strand van het Thaise eiland Phuket bleek maar liefst 60 gram aan plastic in zijn maag te hebben. Het diertje herstelt inmiddels in een opvangcentrum voor beschermde diersoorten.

De schildpad verkeerde in barre conditie en na een röntgenscan bleek waarom: het reptiel had in het vervuilde water van Thailand 158 kleine stukjes plastic ingeslikt, zo meldt Vice World News.

Uit maag gepompt
Het afval, vooral afkomstig van plastic zakken en visnetten, werd na het maken van de scan uit het maagje van het dier gepompt. Op foto’s van de Thaise kustwacht op Facebook is te zien hoe het spul samen een hoopje van 60 gram vormt.

De ‘vangst’ uit de maag van de schildpad. 

De schildpad wordt momenteel met behulp van een slangetje gevoerd, totdat het beestje sterk genoeg is om op eigen kracht weer te kunnen eten. 

Grote vervuiler 
Volgens Vice is Thailand een van de grootste plastic vervuilers te wereld. Jaarlijks zou er tussen de 30.000 en 40.000 ton aan plastic in het water worden gedumpt. Het land heeft wel verbetering beloofd, bijvoorbeeld door vorig jaar het gebruik van plastic wegwerpzakjes te verbieden. 

Volgens cijfers van een Thaise milieuorganisatie zou het gebruik van plastic tijdens de coronapandemie desondanks juist met 15 procent omhoog zijn gegaan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: nypost 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: nypost.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!