Jong Thais meisje in Noordoost Thailand vreest voor haar leven na bedreigingen door geldwoekeraars

SAKON NAKHON:- Een 19-jarige studente zocht gisteren hulp bij de Crime Suppression Division (CSD) en zei dat ze levensbedreigingen had ontvangen van een reeks woekeraars aan wie ze in totaal ongeveer 1,9 miljoen baht schuldig was van een initiële lening van slechts 5.000  baht.

De jonge vrouw, een mbo-studente in Sakon Nakhon, werd vergezeld door haar moeder en khun Sonthiya Sawasdee, een adviseur van de commissie voor juridische zaken, justitie en mensenrechten.  Haar naam werd ingehouden.

Ze diende een klacht in bij kolonel Sanphet Noothong, een CSD-officier die belast is met onderzoeken.

Ze zei dat ze 5.000 baht had geleend van een geldschieter om te investeren in het kopen en verkopen van varkensvlees om het gezinsinkomen aan te vullen tijdens de Covid-19-pandemie.  Ze moest de schuld elke vijf dagen terugbetalen tegen een rente van 20%.

Omdat ze dit niet kon, leende ze van ongeveer 10 andere geldschieters, allemaal tegen hoge rentetarieven.

Ze moest de schulden over verschillende tijdsperioden afbetalen – per uur, per dag, om de drie dagen en om de vijf dagen.  In plaats daarvan bevond ze zich in een steeds moeilijkere situatie.

Na vijf maanden bedroeg haar opgebouwde schuld 1,9 miljoen baht met rente.

Toen ze niet kon betalen, begonnen de geldschieters – waaronder de zoon van een politieagent – druk uit te oefenen, haar op school en thuis te benaderen en geld te eisen.  Sommigen dreigden zelfs haar te vermoorden, zei ze. Het meisje zei dat ze hen om schuldsanering vroeg, maar dat weigerden deze criminelen

Ze zocht hulp bij khun Sonthiya, die haar adviseerde een klacht in te dienen.  De CSD accepteerde het en stemde ermee in om te helpen, inclusief het zoeken naar onderhandelingen met de geldschieters.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!