Chinese reizigers gedwongen om thuis te blijven terwijl de rest van Azië weer voor het toerisme opengaat

THAILAND:- Nu Aziatische landen weer opengaan voor buitenlandse aankomsten, zal er voorlopig één belangrijke toeristische markt ontbreken: de Chinezen.  Volgens een rapport van Reuters bevindt het internationale vliegverkeer zich in China momenteel op slechts 2% van het niveau van vóór de pandemie, terwijl functionarissen blijven streven naar de nul-Covid-status.  De afwezigheid van Chinese bezoekers betekent een jaarlijks bestedingsgat van 255 miljard dollar op de wereldwijde toeristenmarkt.

Volgens het Reuters-rapport waren Chinese toeristen vóór de pandemie goed voor 25% – 30% van de zaken in de Laguna-resorts in Phuket.  Managing director Ravi Chandran zegt dat ze hun aandacht nu richten op de Europese, Amerikaanse en Midden-Oosterse markten.

“Tot vandaag hebben we geen significante marketing of promotie gedaan in China, omdat we niets op onze weg voelen komen.”

De toeristische sector in Thailand is gedecimeerd door de Covid-19-pandemie, waarbij veel bedrijven voor altijd verdwenen zijn en andere worstelen om terug te komen.  In totaal heeft Thailand ongeveer US $ 50 miljard per jaar aan inkomsten uit toerisme verloren.  Terwijl toerismefunctionarissen hopen dat het aantal buitenlandse aankomsten dit jaar in totaal rond de 180.000 zal zijn, is dat ver verwijderd van de 40 miljoen die Thailand in 2019 verwelkomde.

De China News watchers voorspellen dat het land zijn strikte 21-daagse quarantaine voor terugkerende inwoners zal handhaven tot ten minste het tweede kwartaal van 2022. Wanneer het land weer opengaat, zal dit naar verwachting heel geleidelijk gebeuren en Wolfgang Georg Arlt van het China Outbound Tourism Research  Institute voorspelt dat de markt voor uitgaande reizen niet hetzelfde zal zijn.

 “De markt zal zijn veranderd, dus de Chinezen die in 2022 reizen, zullen anders zijn dan de Chinezen die in 2019 reizen. Ik denk dat de trends zullen verdwijnen van dit winkelen en rondrennen.”

Mrs. Sienna Parulis-Cook van het reismarketingbureau Dragon Tail International is het daarmee eens en gelooft dat grote reisgroepen tot het verleden behoren.

“Je hebt misschien reizen georganiseerd en zo, maar het zou zijn met een kleine groep mensen die je kent, in plaats van 50 vreemden in een tourbus.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!