Jong meisje veilig na het aantreffen van een koningscobra in haar huis in Ban Bueang

~EEN SLANG KOMT UIT EEN SCHERPE HOEK~
(Het gevaar komt onverwacht)

CHONBURI:- In de afgelopen week kon een 12-jarig meisje veilig ontsnappen aan een grote koningscobra, zie ze in haar huis in Ban Bueang had ontdekt. De medewerkers van vrijwillige reddingsstichting werden eerder deze week op de hoogte gebracht van de koningscobra in een huis in het subdistrict Klong Giw.

De reddingswerkers kwamen bij het huis en vonden de 2,50 meter lange koningscobra in een kamer in het huis.  Het duurde ongeveer 40 minuten voordat de reddingswerkers de koningscobra voorzichtig met een slangenstrik hadden gevangen.

Het 12-jarige meisje, wiens naam vanwege haar leeftijd niet werd genoemd, vertelde tegen reddingswerkers dat ze de was aan het doen was aan de achterkant van het huis.  Ze ging terug naar een andere kamer in het huis voordat ze de koningscobra ontdekte.  Ze rende weg van het huis en riep haar oom om hulp.

Haar oom, de 29-jarige Khun Somphong Moonkaew, vertelde tegen Snelle Jelle, onze lokale reporter: “Mijn nichtje rende naar me toe nadat ze de cobra had gezien en zei dat er een slang in huis was.  Ik dacht dat het een kleinere slang zou zijn en was nogal verrast om te zien dat het een koningscobra was.

Sommige lokale bewoners zeiden dat dit de eerste keer was dat ze een grote koningscobra in het gebied zagen.  De meeste koningscobra’s worden over het algemeen in het zuiden van Thailand gerapporteerd, hoewel ze in het hele land te vinden zijn.  De koningscobra werd weer vrijgelaten in een bos in de provincie Chonburi.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Jack Teewareejaroen
Vertaling: Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: The PattayaNews 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!