De politie van Huay Yai beschuldigd 36 personen tijdens een zwembadfeestje van het overtreden van het Covid19 nooddecreet

~REGIO NIEUWS~

HUAY YAI:- De politie van deze kustplaats heeft gisteren een inval gedaan bij twee grote zwembad feesten in de omgeving van Pattaya, waarbij 36 mensen werden gearresteerd omdat ze naar verluidt de Covid19 noodverordening hadden overtreden.

Het politieteam werd geleid door Kolonel Apichanan Wattanawarangkun van Huay Yai, die gistemorgen een inval deed bij twee luxe villa’s in Huay Yai.

De politie had gereageerd op telefoontjes van mensen die zich naar verluidt zorgen maakten over de bijeenkomst en de klachten over geluidsoverlast.

In de eerste villa werden twintig tieners gevonden die werden beschreven als negen mannen en elf vrouwen, die allemaal alcohol genuttigd hadden.  Er werd materiaal aangetroffen wat mogelijk illegale drugs zouden kunnen zijn, deze zijn meegenomen voor verder onderzoek.  De politie gelooft dat de stoffen marihuana en ketamine zou kunnen zijn, de exacte gevonden hoeveelheden werden niet aan “Snelle Jelle” onze plaatselijke reporter onthuld.

De politie trof ook 16 meer mensen die werden beschreven als 11 mannen en vijf vrouwen in de tweede villa in de buurt.  Er werd meer verdacht materiaal gevonden dat vermoedelijk ketamine was, maar dat werd eveneens voor verdere tests naar het politiebureau gebracht.

De aangehouden jeugd word beschuldigd van het overtreden van het nooddecreet en zijn verder onderworpen aan drugstests voor mogelijke verdere juridische vervolging.

Volgens het nooddecreet in Thailand zijn bijeenkomsten en feesten verboden zonder de juiste maatregelen en voorzorgsmaatregelen voor sociale afstand.  Strafmaatregelen kunnen leiden tot aanzienlijke gevangenisstraffen en hoge boetes.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The PattayaNews
Vertaling: Olleke Bolleke in Pattaya 
Bron: The PattayaNews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!