‘Joe Ferrari’ nu ook aangeklaagd voor het schenden van de politiediscipline

BANGKOK:- De Police Serious Disciplinary Review Board heeft een klacht ingediend tegen voormalig kolonel Thitisan “Joe Ferrari” Utthanaphon en zes ondergeschikten die ervan worden beschuldigd vorige maand een verdachte te hebben verstikt in een politiebureau in Nakhon Sawan.

De plv. inspecteur-generaal Sarawut Kanpanich, als hoofd van de raad van bestuur, zei dat de zeven politieagenten ernstige disciplinaire overtredingen hadden begaan.  Alle zeven agenten hebben het recht om in beroep te gaan door binnen 15 dagen een schriftelijke toelichting te geven op hun rol in het incident.

Generaal Sarawut zei dat de raad van bestuur het bewijsmateriaal plus verduidelijkingen zou overwegen voordat het aan politiechef Suwat Chaengyodsuk zou worden voorgelegd voor een definitieve beslissing over het al dan niet ontheven van zijn ambt of ontslag.

De zeven agenten worden vastgehouden in de Klong Prem Central-gevangenis in Bangkok nadat ze op video waren betrapt op het verstikken van een drugsverdachte met plastic zakken in een vermeende poging geld van hem af te persen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!