Data 106 miljoen internationale bezoekers Thailand gelekt via open database

BANGKOK:- De privégegevens van meer dan 106 miljoen internationale bezoekers van Thailand was voor iedereen op internet via een open onbeveiligde database toegankelijk. Het gaat om namen, paspoortnummers, aankomstdatum, geslacht, visumtype, verblijfsstatus en aankomstkaartnummer die in de tweehonderd gigabyte grote Elasticsearch-database stonden.

Dit is zoekmachinesoftware voor het indexeren van allerlei soorten informatie. Het wordt onder andere ingezet voor het doorzoeken van websites, documenten en applicaties, maar is ook te gebruiken voor analytics, monitoring en data-analyse. De database was op 20 augustus door zoekmachine Censys geïndexeerd.

Drie dagen later ontdekte beveiligingsonderzoeker Bob Diachenko van Comparitech de database en waarschuwde de Thaise overheid. De database werd vervolgens beveiligd. 

Het ip-adres van de database is nog steeds openbaar, maar de database zelf is vervangen door een honeypot. Volgens de Thaise autoriteiten is de data niet door ongeautoriseerde partijen benaderd.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: cybersafe.news

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!