Alle Thaise ingezetene zijn nu uit de Oekraïne geëvacueerd

THAILAND:- Alle Thaise mensen die een evacuatie uit Oekraïne wilden, hebben het land verlaten, aldus de Thaise ambassade in Warschau in buurland Polen, waarbij de Thaise  ambassade hoopte de rest van hen te overtuigen om hun voorbeeld te volgen.

De ambassade liet weten dat een zesde groep evacuees gistermiddag met een vlucht van Qatar Airwaysop Suvarnabhumi Airport geland waren

Een zevende groep van 12 mensen zou maandag Boekarest, Roemenië verlaten met een vlucht van Thai Airways, en zouden vanmorgen om 06:05 gaan landen.

De ambassade maakte bekend dat ze maandagmiddag de laatste Thais die Oekraïne wilden verlaten vanuit Lviv naar Polen zouden brengen.

In totaal zouden dan 230 Thais uit Oekraïne in veiligheid zijn gebracht.  Andere Thais die familieverplichtingen hadden waardoor ze in Oekraïne moesten blijven, of die ervoor hadden gekozen om te blijven, kregen ook het advies zo snel mogelijk te vertrekken, aldus de ambassade.

Volgens de ambassade waren er bij aanvang van de Russische invasie 256 Thais in Oekraïne.  De meesten van hen werkten in massage- en spasalons.  Tweeëntwintig zouden er gezinnen hebben.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!