‘Joe Ferrari’, en zes andere kornuiten ontkennen beschuldiging van doodmarteling van verdachte

NAKHON SAWAN:- De ontslagen voormalig hoofdinspecteur van de Thaise politie van Nakhon Sawan, Thitisan “Joe Ferrari” Uttanaphon, gaf gisteren (vrijdag) voor de rechtbank toe dat hij verdachte, Jirapong Thanapat, had aangevallen om informatie over de illegale drugshandel te verkrijgen, maar ontkende de beschuldiging van doodmarteling,  en beweert dat het niet zijn bedoeling was hem te doden.

Kolonel Thitisan en zijn zes voormalige ondergeschikten verschenen voor het Centraal Strafhof voor gevallen van corruptie en wangedrag tijdens de eerste hoorzitting van een zaak waarin de zeven ervan worden beschuldigd meerdere lagen plastic zakken te hebben gebruikt om het hoofd van Jirapong te bedekken, tijdens verhoor in politiehechtenis in  5 augustus.  Het slachtoffer stierf door verstikking.

Alle zeven mannen, waaronder Thitisan, werden aangeklaagd voor vier aanklachten, waaronder moord door middel van marteling, waarop de doodstraf staat.  Sommige van de groep erkende de aanklachten, terwijl anderen alle aanklachten ontkenden.  Niemand in de groep bekende de beschuldiging van moord.

Thitisan gaf toe dat hij beschuldigd werd van misdrijf tijdens zijn ambtsperiode, een overtreding op grond van artikel 157 van het Wetboek van Strafrecht, en machtsmisbruik met als gevolg letsel aan andere mensen en dwang, waarvoor hij is aangeklaagd door openbare aanklagers.

Tijdens de hoorzitting van gisteren vroeg de vader van het slachtoffer de rechtbank om toestemming om gezamenlijk aanklager mocht worden, wat werd verleend nadat noch de aanklagers noch de advocaten van de verdediging bezwaar hadden gemaakt.

De volgende hoorzitting, om bewijsmateriaal te onderzoeken, is gepland op 19 januari.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Thai PBS

Eén gedachte over “‘Joe Ferrari’, en zes andere kornuiten ontkennen beschuldiging van doodmarteling van verdachte”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!