Thai AirAsia ziet het niet voorlopig niet zitten en ontslaat als gevolg van de pandemie personeel

BANGKOK:- Vliegmaatschappij Thai AirAsia (TAA) heeft massale ontslagen en verlengde verlofdagen aangekondigd na te hebben geworsteld met de gevolgen van de pandemie, ondanks de heropening van het land op 1 november.

Tassapon Bijleveld, de voorzitter van Asia Aviation (AAV), de grootste aandeelhouder van TAA, bracht de medewerkers van TAA maandag op de hoogte van het besluit. Hij zei dat de werkelijke situatie met betrekking tot de luchtvaartvooruitzichten onstabiel blijft, waardoor het bedrijf zijn vloot volgend jaar moet verkleinen en dientengevolge het personeelsbestand moet inkrimpen om de financiële stabiliteit op lange termijn te handhaven.

‘Hoewel we hebben onderhandeld met leveranciers en banken om de leasekosten van vliegtuigen te verminderen, en we misschien extra liquiditeit krijgen na de herstructurering deze maand, kan onze balans niet sterk genoeg zijn als die kosten nog steeds blijven. 

We moeten de vloot permanent inkrimpen voor ten minste twee jaar of totdat internationale en binnenlandse vluchten volledig zijn hersteld.’

De vloot zal worden teruggebracht van 60 naar 54 toestellen, omdat de inkomsten uit internationale routes nog steeds beperkt zijn vanwege het verschillende heropeningsbeleid van land tot land.

Khun Tassapon maakte verder bekend dat de vliegmaatschappij al in het derde kwartaal het dieptepunt heeft bereikt. De binnenlandse markt zou tegen medio 2022 volledig moeten kunnen herstellen, terwijl internationale vluchten geleidelijk zouden kunnen terugkeren naar 20 tot 30 procent van het niveau van 2019. 

Het beste scenario voor internationale routes is dat TAA tegen het einde van volgend jaar de helft van de pre-pandemie lijnvluchten hervat.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!